MULTI-KULTURNÍ JARMAK ZA PŘÍTOMNOSTI FRANCOUZSKÉHO ŠÉFKUCHAŘE BAPTISTE RICCIHO - 27.5

Od 11.00 hod. do 17:00 hod. na Pernštýnském náměstí přijďte ochutnat ke stánku Francouzské Aliance naše speciality .

Menu:

Salát s bulgurem, nakládanou zeleninou a bazalkou

Bulgur je nalámaná celozrnná pšenice. Tato specialita ze Středního východu je stále více populárnější surovinou ve francouzské kuchyni a je to opravdu pochoutka.

Gurmánský tatarák od šéfkuchaře
Pokrm připravovaný původně z masa Vás tentokrát překvapí. Neváhejte ochutnat!

Baskické gaspacho

Jedná se o studenou polévku původem ze Španělska a Portugalska. Zažeňte hlad a osvěžte se!

Crème brûlée

Tento dezert není třeba blíže představovat, protože i u nás je velmi známý. Ten náš ovšem skrývá překvapení!

 

Víno, pastis, kir z Bretaně a cidre vás doprovodí na tomto kulinářském zážitku, který si nesmíte nechat ujít!

Jen při představě se nám už sbíhají sliny!

 

Baptiste Ricci
Mladý šéfkuchař, Baptiste Ricci, pochází z Nancy, východní části Francie. Poté, co pracoval v několika restauracích v Argentině se vrátil zpátky do rodné Francie a usadil se v Lyonu, kde pracoval ve slavných bouchons lyonnais (certifikované označení nejlepších lyonských restaurací). Vařil také v jednom z podniků známého francouzského šéfkuchaře Paula Bocuse.
V této chvíli pracuje Baptiste Ricci v restauraci Cartellone v Pardubicích.

 

Ve spolupráci s