Antilský večer

Francouzská Aliance Vám přinese, během jednoho večera, slunce přímo z Karibiku. Přijďte poznat Francouzské Antily a jejich kulturu. Nejdříve Vás seznámíme s Francouzskými Antilami, jejich historií a tradicemi a poté Vám nabídneme ochutnávky vybraných kreolských specialit, to vše v doprovodu „ti-ponch“, tradičního antilského nápoje na bázi rumu.

Sídlo Francouzské Aliance v Pardubicích / 12. listopadu / 18h30 / Cena : 90Kč

Recept na ananasový dort

Ingredience:

Na karamel
-1 hrníček vody
-14 kostek cukru

Na těsto
-100g másla
-150g cukru
-180g mouky
-1 pytlíček kypřícího prášku
-1 polévkovou lžíci vanilkového cukru

Na obložení
1 konzervu ananasu

Příprava:

1. Ve vysoké formě nechte zkaramelizovat vodu se cukrem. Nechte zezlátnou a vychladnout
2. Vložte do mísy všechny ingredience kromě ananasu, mixujte 15 vteřin
3. Předehřejte si troubu na 180°C
4. Nechte odkapat ananas, šťávu si nevylijte ale dejte jí stranou. Polovinu ananasu položte na karamel, druhou polovinu dejte do mísy s ostatními surovinami
5. Několik vteřin rozmixujte obsah mísy a pak ho přidejte do vysoké formy
6. Nechte péct 10 minut v troubě
7. Jakmile je dort dopečen, nalijte ananasový šťávu na okraje dortu a okamžitě ho vyklepněte z formy
8. Před servírováním nechte dort vychladnout.

 

Recept na punč pro 5 lidí

Ingredience:

33 cl rumu
1/3 L ananasového džusu
1/3 L multivitaminového džusu
1/3 L mangového džusu
1/3 L zázvorového džusu
2 limetky

Příprava:

1. Do velké mísy slijte dohromady všechny džusy
2. Přidejte vymačkanou šťávu z celé limetky
3. Nakrájejte druhou limetku na plátky a přihoďte jí do směsi
4. Před podáváním umístěte mísu na chvíli do chladu